Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 2025-05-19
Śniadanie:
chleb owsiany, ser żółty, sałata,  kawa inka
Alergeny: mleko, gluten
Obiad:
zupa jarzynowa, placki z jabłkiem, skyr, sok jabłkowy
Alergeny:  mleko, glutem, seler
Podwieczorek: 
chleb żytni, masło, szynka, ogórek kiszony, herbata
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca

Wtorek 2025-05-20
Śniadanie:
płatki ryżowe, bułka, masło, ser żółty, banan
Alergeny: mleko, gluten,
Obiad:
zupa mamma na rosole ,kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, marchew mini,  woda z cytryną
Alergeny: gluten, seler, mleko, jaja, gorczyca
Podwieczorek:
galaretka z rodzynkami, pierniki katarzynki, jogurt
Alergeny: gluten, mleko, soja, 

Środa 2025-05-21
Śniadanie: 
chleb owsiany, masło, pasta z avokado, pomidor, kawa inka
Alergeny: mleko, gluten, jaja
Obiad:
zupa barszcz biały, makaron z truskawkami, papryka,  kompot wieloowocowy
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja, seler
Podwieczorek: 
chleb żytni, masło, szynka pieczona, roszpunka, herbata
Alergeny:  mleko, gluten, seler, gorczyca

Czwartek 2025-05-22
Śniadanie:
chleb owsiany, masło, serek homo, ogórek, kakao
Alergeny:  mleko, gluten, mleko,
Obiad:
zupa krupnik, kluski śląskie z sosem z szynki, jogurt, sałatka z ogórka kiszonego, , sok jabłkowy
Alergeny: gluten, mleko, jaja, seler, gorczyca,
Podwieczorek:
kanapki wiosenne, herbata miętowa
Alergeny: gluten, mleko, seler, gorczyca
Piątek  2025-05-23
Śniadanie:
chleb owsiany, masło, serek twój smak, rzodkiewka, kakao
Alergeny: mleko, gluten
Obiad:
zupa pomidorowa, paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem,  surówka z kapusty białej, kompot wieloowocowy
Alergeny: gluten, jaja, ryba, mleko, seler
Podwieczorek:
ciasto z maślanką i jabłkami, soczek owocowy
Alergeny:  mleko, glutem, jaja

Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji:

  • Zboża zawierające gluten.
  • Skorupiaki i produkty pochodne.
  • Jaja i produkty pochodne.
  • Ryby i produkty pochodne.
  • Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  • Soja i produkty pochodne.
  •  Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  • Orzechy.
  • Ser i produkty pochodne.
  • Gorczyca i produkty pochodne.
  • Nasiona sezamu  produkty pochodne.
  • Dwutlenek siarki.
  • Łubin.
  • Mięczaki.