Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

Poniedziałek 2025-03-31
Śniadanie:
chleb owsiany, polędwica drobiowa, rukola,  kawa inka
Alergeny: mleko, gluten
Obiad:
zupa z soczewicy, makaron z serem, jabłko, sok gruszkowy
Alergeny:  mleko, glutem, seler
Podwieczorek: 
chleb żytni, masło, jajko ze szczypiorkiem, pomidor, herbata
Alergeny: mleko, jajka

Wtorek 2025-04-01
Śniadanie:
płatki kukurydziane, rogal z masłem, ser riccotta ze szczypiorkiem
Alergeny: mleko, gluten,
Obiad:
zupa literkowa, udko pieczone, ziemniaki z koperkiem, sałata lodowa z warzywami, woda z cytryną
Alergeny: gluten, seler, mleko, jaja, gorczyca
Podwieczorek:
koktajl jagodowy, ciasteczka morelowe
Alergeny: gluten, mleko, jaja

Środa 2025-04-02
Śniadanie: 
chleb owsiany, pasta z brokuła i ciecierzycy, ogórek kiszony, kakao
Alergeny: mleko, jaja
Obiad:
zupa szczawiowa, ryż z truskawkami, papryka, kompot wieloowocowy
Alergeny: mleko, seler, gluten, jaja
Podwieczorek: 
chleb żytni, masła, schab, roszpunka, herbata
Alergeny:  mleko, gluten, seler, gorczyca

Czwartek 2025-04-03
Śniadanie:
bułka angielka, twarożek ze szczypiorkiem, pomidor, kawa inka
Alergeny:  mleko, gluten
Obiad:
zupa rosół, nuggetsy z sosem jogurtowym, ziemniaki z koperkiem, ogórek sok jabłkowy
Alergeny: gluten, mleko, jaja, seler
Podwieczorek:
chleb żytni, pasta rybna, rzodkiewka, herbata
Alergeny: gluten, jaja, ryba
Piątek  2025-04-04
Śniadanie:
chleb owsiany, masło, pasztet, papryka, kakao
Alergeny: mleko, gluten, seler, gorczyca
Obiad:
zupa brokułowa,  paluszki rybne, ziemniaki z koperkiem,  surówka z kapusty kiszonej, jogurt, kompot wieloowocowy
Alergeny: gluten, jaja, ryba, mleko, seler
Podwieczorek:
mus owocowy, ciasteczka zoo
Alergeny:  mleko, glutem, jaja

Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji:

  • Zboża zawierające gluten.
  • Skorupiaki i produkty pochodne.
  • Jaja i produkty pochodne.
  • Ryby i produkty pochodne.
  • Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  • Soja i produkty pochodne.
  •  Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
  • Orzechy.
  • Ser i produkty pochodne.
  • Gorczyca i produkty pochodne.
  • Nasiona sezamu  produkty pochodne.
  • Dwutlenek siarki.
  • Łubin.
  • Mięczaki.